В Първата Световна война

В Първата Световна война
Наличност: В наличност
Цена: 15,00 лв.

„Първата световна война“, от Отокар Чернин, представлява един по-различен прочит на събитията, през погледа на видния австро-унгарски политик, от позицията на пряк участник в тях. Мемоарите му хвърлят светлина върху някои от най-интересните моменти от „Голямата война“ и  разкриват скандалите и машинациите зад заличаването на една от най-великите империи.

   През цялата си политическа кариера, Отокар Чернин се опитва да води политика за постигане на мир. В голяма степен предаден от император Карл Първи, същият, заради който е назначен за външен министър на Австро-Унгария, Отокар Чернин подава оставката си на 14 април 1918 г. До този момент той е считан за дипломат номер едно на Централните сили.

   Книгата не претендира да анализира целия исторически обхват на сблъсъка между Антантата и Централните сили, а акцентира върху тези моменти от нея, за които авторът има знания и впечатления от първа ръка. Неговият труд представлява една великолепна и уникална историческа справка за Първата световна война.

Спецификация
ISBN 9786197050196
Автор Отокар Чернин
Година 2015
Корици меки
Размери 14 см x 22 см
Страници 496
Тегло 620 гр.